av allt min far har lärt mig är oxbringa det viktigaste
Kokt rimmad oxbringa med rotmos o senap är fan det godaste som finns
Sällan man hittar det i affären, men om du gör det. KÖP
Att något så gott finns.
Inga kryddor, skitaenkelt o laga
Ta köttet, koka upp det i vatten o skumma av, massa räligt fett som man inte vill ha kvar
koka sen upp det igen o lägg i ett lagerblad en morot o en lök, krossa pepparkorn typ 10 st
koka i två o en halv timme
laga sen rotmos minst morot o mest kålrot, mixa ihopa det mes smör o salt o peppar
Åt o njut
Tom katterna älskade det
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
12 kommentarer:
Ja, visst fan är det gott. Far
Ja men det ska väl vara salt också när man kokar eller?
Rotmoset är mycket viktigt, hade tänkt skriva skitviktigt, men det kan ju missförstås. Om man skulle hitta en kålrabbi är det ett fullgott alternativ. Om man hittar kalvbringa är den oftast inte rimmad och fan så mycket dyrare, men du kan rimma själv, poeten, bra stora nävar salt på bägge sidor och så ska den få va i fred ett dygn å så gör du på samma sätt, men kanske lite kortare tid. E PS nej, det ska inte va salt, den är ju rimmad.
Jag saltar på efter, för det behövdes på den jag gjorde ida iallafall
har aldrig gjort rotmos heller, men det gick bra, en morot, typ 400 gram kålrot fyra små potäter o smör
En annan tid på året, mindre svinkall än den här, kan man göra ett kålrabbimos på samma sätt som med kålrot, "the swede" in English eller Rotabagga som i de fantastiska sagorna av Sandburg, men det är kålroten som är svensk; vad den goda milda rabbin heter på utrikiska vet jag inte. A propos kålrot: finsk kålrotslåda på julbordet kan va nåt. E PS Köp DN idag, spännande julmatsbilaga. PPS Igår gick en galning upp fem och bakade grahamslimpa och den blir vår frukost i dag. DS
Vill ha Vill ha Vill ha. SNÄLLA!
Vi har varit inne i stan och veckohandlat, och absolut ätit frukost på Bagels, oj vilka tunga kassar i slipperbackarna upp till huset, men så hittade vi fin grissida, orimmad, så i kväll blir det äppelfläsk, ugnsfast form, redit med smör, inte alltför tunt strimlad purjo i botten och så äppelklyftor i kanterna och så det saltade färska fläsket och så får det stå i 125 timmavis; denna rätt åt vi första gången i Kyrkeby och den kommer tillbaka minst en gång varje år. Ska jag slänga dit lite lite savoykål också, ja, jag tror det. E
Asch självklart, vad tokigt... klart som korvspad att det inte ska va salt när den är rimmad. Polletten trillar inte dit han ska alla gånger. ;-)
K
Det är väl skönt å va litta tokig. E
Vad nu då, har de börjat äta frukost nere i Sätaröd? :o)
/En annan E
Vi går på lyxkrogen, som tyvärr inte finns i byn. E
lon gissar jag. Njuter av de inte alls mesiga mesarna som slåss om mina frön. E
Skicka en kommentar