tag:blogger.com,1999:blog-22484676.post6576717755310307797..comments2023-07-05T16:21:12.709+01:00Comments on Tankar från en gödselhög: Rimmad oxbringaKonungenhttp://www.blogger.com/profile/16240930020719637371noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-22484676.post-82171766850790218172010-12-07T07:52:05.399+00:002010-12-07T07:52:05.399+00:00lon gissar jag. Njuter av de inte alls mesiga mesa...lon gissar jag. Njuter av de inte alls mesiga mesarna som slåss om mina frön. EAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22484676.post-1595227960711627232010-12-07T07:11:34.532+00:002010-12-07T07:11:34.532+00:00Vi går på lyxkrogen, som tyvärr inte finns i byn. ...Vi går på lyxkrogen, som tyvärr inte finns i byn. EAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22484676.post-29622366088544344462010-12-07T06:25:43.389+00:002010-12-07T06:25:43.389+00:00Vad nu då, har de börjat äta frukost nere i Sätarö...Vad nu då, har de börjat äta frukost nere i Sätaröd? :o)<br />/En annan EAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22484676.post-63836681792701740882010-12-06T06:49:36.296+00:002010-12-06T06:49:36.296+00:00Det är väl skönt å va litta tokig. EDet är väl skönt å va litta tokig. EAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22484676.post-74063375140828914862010-12-05T19:12:39.680+00:002010-12-05T19:12:39.680+00:00Asch självklart, vad tokigt... klart som korvspad ...Asch självklart, vad tokigt... klart som korvspad att det inte ska va salt när den är rimmad. Polletten trillar inte dit han ska alla gånger. ;-) <br />KAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22484676.post-23996288698922442752010-12-05T12:37:42.235+00:002010-12-05T12:37:42.235+00:00Vi har varit inne i stan och veckohandlat, och abs...Vi har varit inne i stan och veckohandlat, och absolut ätit frukost på Bagels, oj vilka tunga kassar i slipperbackarna upp till huset, men så hittade vi fin grissida, orimmad, så i kväll blir det äppelfläsk, ugnsfast form, redit med smör, inte alltför tunt strimlad purjo i botten och så äppelklyftor i kanterna och så det saltade färska fläsket och så får det stå i 125 timmavis; denna rätt åt vi första gången i Kyrkeby och den kommer tillbaka minst en gång varje år. Ska jag slänga dit lite lite savoykål också, ja, jag tror det. EAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22484676.post-26417784159476280832010-12-05T09:07:28.747+00:002010-12-05T09:07:28.747+00:00Vill ha Vill ha Vill ha. SNÄLLA!Vill ha Vill ha Vill ha. SNÄLLA!snurrannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22484676.post-17920177778333383962010-12-05T07:21:37.477+00:002010-12-05T07:21:37.477+00:00En annan tid på året, mindre svinkall än den här, ...En annan tid på året, mindre svinkall än den här, kan man göra ett kålrabbimos på samma sätt som med kålrot, "the swede" in English eller Rotabagga som i de fantastiska sagorna av Sandburg, men det är kålroten som är svensk; vad den goda milda rabbin heter på utrikiska vet jag inte. A propos kålrot: finsk kålrotslåda på julbordet kan va nåt. E PS Köp DN idag, spännande julmatsbilaga. PPS Igår gick en galning upp fem och bakade grahamslimpa och den blir vår frukost i dag. DSAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22484676.post-8143282041711057252010-12-04T20:08:51.672+00:002010-12-04T20:08:51.672+00:00Jag saltar på efter, för det behövdes på den jag g...Jag saltar på efter, för det behövdes på den jag gjorde ida iallafall<br /><br />har aldrig gjort rotmos heller, men det gick bra, en morot, typ 400 gram kålrot fyra små potäter o smörKonungenhttps://www.blogger.com/profile/16240930020719637371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22484676.post-11831756156430266022010-12-04T19:54:30.431+00:002010-12-04T19:54:30.431+00:00Rotmoset är mycket viktigt, hade tänkt skriva skit...Rotmoset är mycket viktigt, hade tänkt skriva skitviktigt, men det kan ju missförstås. Om man skulle hitta en kålrabbi är det ett fullgott alternativ. Om man hittar kalvbringa är den oftast inte rimmad och fan så mycket dyrare, men du kan rimma själv, poeten, bra stora nävar salt på bägge sidor och så ska den få va i fred ett dygn å så gör du på samma sätt, men kanske lite kortare tid. E PS nej, det ska inte va salt, den är ju rimmad.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22484676.post-19483113271818331312010-12-04T18:48:56.735+00:002010-12-04T18:48:56.735+00:00Ja men det ska väl vara salt också när man kokar e...Ja men det ska väl vara salt också när man kokar eller?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-22484676.post-79841656188937445542010-12-04T18:11:29.410+00:002010-12-04T18:11:29.410+00:00Ja, visst fan är det gott. FarJa, visst fan är det gott. FarAnonymousnoreply@blogger.com