fredag, april 13, 2007

Eriksgata genom Brukssverige

Igår for man åt Nora till. en resa i både mitt inre och det inre Sverige. Ett annat Sverige.
Följande skedde.
Resan dit gick förvånansvärt bra med tanke på att jag inte ens hittar i min egen lägenhet. Efter väl uträttat arbete i skogen bestämde Stefan o jag oss för att belöning var på sin plats. kinamat i http://www.nora.se. Vi körde först fel. Ganska mkt fel, men nådde Nora som var som ett fattigt fult Söderköping. Ångesten gapade oss i ansiktet. Givetvis härbärgerar Nora ingen Kina. På väg mot Lindesberg ser jag skylten karlskoga 32. Jag vet sedan tidigare att det finns en rejält sunkig Kina där vilket jag berättar för El Stefo. Ligger det vid Vänern frågade han. Jajamensan svarade jag eftersom det ligger nån sjöjävel där. Då åker vi sade el Stefo. Efter många bedrövelser når vi http://www.karlskoga.se staden där INGEN har ett arbete, eller hade dom en egen helgdag igår. Bänken utanför bolaget var så välfylld att det var kö. Vänern lyste med sin frånvaro.
Kinan var givetvis stängd. Vi vandrar genom staden, allt mer fyllda av svårmod. hittar till slut en pizza där vi intar mat. Då startar värsta snutgrejen i parken bredvid. Hundar o grejer. Ganska spännande.
Mätta o ja mätta åker vi på jakt efter en mack innan vi äntrar http://www.filipstad.se. Vi hittar ingen mack, situationen börjar bli kritisk. till slut lackar El stefo ur o ringer kommunens växel o ordnar beskrivning till den ENDA preemmacken där finns. Givetvis ger kretinen fel uppgifter så vi är vilse igen. Även undertecknad ringer och är trevlig. Hittar macken. Tankar o köper en kartbok. http://www.ovanaker.se är för snåla för att utrusta sina bilar med det nämmeligen.
Men på macken jobbar en Mackbög, en Mackbög är en man som andats in för mkt bensin o är stolt över det. Han förklarar att Falun når man bäst på väg 50 över http://www.orebro.se. Vi kör. Ser vitsippor i http://www.lekeberg.se tror centralorten heter Fjugesta. Vi följer väg 50 o mår finemang. Solen skiner. Allt är bra. Ända tills vi når http://www.kumla.se ety det är fel håll. Väldigt fel. Funderar allvarligt på att dra till norrköping, men den plågan är för svår ens för två idioter som litar på en mackbög.
Stannar efter mkt körande på donkan för att köpa milkshake. i vår kö går det sakta, i den andra kön med dom snygga tjejerna går det snabbt. Varför har snygga tjejer det så bra. Var finns rättvisan? Var frågar jag mig?

Efter att ha kollat med sorg i hjärtat på snygga tjejen åkte vi vidare till http://www.lindesberg.se. det var inte så kul där. Fast vi såg ett par hus. http://www.ljusnarsberg.se som då betyder kopparberg på svenska var otroligt coolt. Gamla gamla hus i en liten by som inramades av bryggeriet. Fallfärdiga fabrikslokalen i city. I http://www.ludvika.se finns enligt elon rest Silver Dollar, som de skådare vi är kryssade vi den o njöt ordentligt. Ludvika är liksom allt Pär Lagerkvist drömt om. Oändligt långdraget o ack så fullt av ångest. Vi såg även en pundare. I http://www.borlange.se ser det ut som i en från 70talet bortglömd östtysk stad. Även här verkar alla va arbetslösa. http://www.falun.se bjöd på en mack, utan mackbög.
Stefan ville hem till hokkin o körde från falun till byn i 110. Om vägen hade vart rak o inte full av hål hade det vart ok.
I Svabensverk stannade vi ropade på ugglor. Fick svar av två Pärl. Så det var toppen.
O Modo vann.
Toppen.
Härlig dag

4 kommentarer:

P. sa...

Bensin luktar gott! En gång praoade jag på macken i skillinge, det var en lycklig vecka. Du borde inte vara så avig mot mackar johannes! Ska du någon gång ha bil måste du lära dig att tanka, inte stå bredvid och hålla för näsan som i småland.

Konungen sa...

men du pi, du kan bli min chaffis

Daniel sa...

Jag drömde om dina föräldrar i natt. Din mor och din far hade mycket länge hår än brukligt och de hade väldigt bråttom. Sen vaknade jag. Det var någon slags festival, tror jag.

Trevlig helg, Yo-hannes!

Anonym sa...

Ja det låter inte som nån tokig färd, förutom alla hålor då. Så ni bekräftade att Silverdollarn finns, det var intressant. Ska stanna till där när jag kör upp till dig nån gång, om det blir nån sån gång.