söndag, december 11, 2011

Lucka elva

Klassisk blid på klassiska skönheter

Minns du den sommar? Så skaldade Pär Rådström i en berömd kuplett. Har spelats in igen av Lars Demian. Bra version. Gunnar Wiklund i orginal. HÄR kan du lyssna in den. sjukt fin.
Pär Rådström är en av mina favveförfattare och han har absolut INGENTING med Edsbyn att göra.

Mycket nära Centrum (haha) ligger då Gamla Landsvägen. Det är gamla Bollnäsvägen? och sträcker sig från Reningsverket vid Bandyarenan till Ovanåkers Kyrka. Ovanåkers Kommun har en ort som heter just Ovanåker. Det är skitalitet. men fint.

Längs gamla landsvägen kan man se vacker natur, man kan skåda mycket ovanliga fåglar och man kan fiska. Detta typ mitt inne i edsbyn.
Jag har dratt stora gäddor och abborrar där. Det finns en böj på vägen där man kan krypa ner och sitta vid ån och bara vara. Bara vara på det där dumma sättet som jag hatar när folk säger det. Jag bara är, fast i smyg, en termos kaffe och en styck dotter eller JP sen är harmonin total.

Går man en kortare tur kommer man över rödbron och kan stolpa omkring i ett underbart vackert landskap. Går man åt fel håll kommer man till Knåda där det finns en trädgård to dajj för som de heter. mona Rönnkvists.

Gamla Landsvägen blir på vintern ett eldorado för folk med små snoppar o stora skojtrar. Det är synd. Men det är så vackert att det inte gör nåt.

Att bo i Edsbyn och inte se allt vi har är ju dumt, här finns det mesta.
Att sitta en majdag vid Gamla LAndsvägen och höra den mindre hacken skrika och kolla på trötta tranor som paraderar är en del av det som gör livet så stort.
Tack o hej

4 kommentarer:

Tim H sa...

Välkommen till Haninge Centrum! Här har du 3 timmars gratis parkering i vårt varma och mysiga garage! Om du till exempel jobbar ensam och inte har tid att parkera om bilen var tredje timme kan vi erbjuda parkering för längre tid utomhus. Mot betalning. Vill du spendera lite extra kan du köpa ett par tändare som du sedan kan försöka tina upp låset med. Brännblåsan på tummen ingår. Går inte det kan du alltid ringa efter någon med en skruvmejsel som kan bryta upp låset åt dig. Varmt jävla välkommen!

Anonym sa...

Efter gammeln är det vackert! Men det är inte särskilt smart att köra bil där. Det tyckte nog inte heller den bilist jag en gång mötte där med häst. Han höll ut lite väl mycket och det bar sig inte bättre än att bilen gled ner i diket. Men med min enda hästkraft framför vagnen gick det alldeles utmärkt att bogsera den nödställde bilisten upp ur diket igen. :)
K

Anonym sa...

Å du Johannes som gillar fåglar skulle ha vart med den gången som jag träffa en berguv efter gammeln. Fick syn på fågeln där den satt högt upp på en ledningsstolpe. Betraktade den en stund och i min okunskap tänkte jag att det var en uggla av något slag. Men så bredde den ut sina gigantiska vingar och gled iväg. Först då förstod jag att det inte var någon "vanlig uggla" jag sett. Mäktig upplevelse!
K

Konungen sa...

coolt med berguven!