Eftersom ICA i byn nu har den goda smaken att sälja ancho, de kallar den inte för det utan bara torkad chili, så vill jag dela med mig av Tuas såsrecept med ancho
Det är en torkad mild chokladchili som har en dragning åt svamp i smaken.
Kan mycket väl vara den godaste produkt ICA i Edsbyn nånsin sålt. Det o St Agurosten.
Det är en torkad mild chokladchili som har en dragning åt svamp i smaken.
Kan mycket väl vara den godaste produkt ICA i Edsbyn nånsin sålt. Det o St Agurosten.
TUAS SÅS
Typ en halv ancho, lite mindre
En klyfta vitlök
En halv lök, lite mindre
Champagne
Rött vin
Tre dl grädde
Vanlig Chili
Koka upp lök o chili o anchon i smör, inget ska få färg. Släng i champagnevinet o koka ännu mer, REDUCERA dåra, o sen på med litta rött o massa grädde. Färgen blir som den blir men skit i de. Salt o kanske peppar o lite timjan å.
Så jävla gott. Serveras med potatiskaka o kött, eller som pastasås med kyckling, eller som tillbehör till gott nybakat bröd.
2 kommentarer:
Ja, den är god. Fast du glömde citron, har jag uppskrivet i min bok.
Ja shit citron skare va å
Tack
Skicka en kommentar