måndag, maj 17, 2010

Att dricka folköl och veta att man är bäst

Vissa låtar följer en genom livet.
Två såna är med Camouflage, ett band som blev stämda av det kassa tyska synthbandet och sen fick heta Tapirerna. Efter namnbytet dog dom lite tycker jag.
Men tillbaka.
Kristianstad är en byhåla, Vänersborg är säkert också det.
Caouflage kom från Vänersborg och gav ut en hel del plattor på åttiotalet, var ganska kända.
Skivan En Förtjusande Vän gavs ut av credbolaget Silence, där finns låten Min Amerikan
Varför den är så bra vet jag inte.
Samma år o på samma platta kom rysarsingeln Fiska Stjärnor

Vi satt där med vår folköl och ja lyssnade
Det var Clash och Nick Cave, o ibland Genre Hippie som sen blev nå manchesterskitband med han som har skoj ögon
Laser Jesus från KArlskrona, Ladomir från Helsingborg.

Det som var var att banden var från småstäder, det kanske nu i backspegeln är så enkelt att jag gillade det för att jag är från en småstad.

Jag vet inte
Livet var fan inte speciellt kul då, men i nostalgins ljus var det ständigt sommar och Helge Å var fylld av öl och det fanns inget som hindrade en.
Inga dumma tanter och ingenting
Man drömde om urladdningar i Roskilde och man hade en kass bandare med blandband

Inför nån Hultsfredsfestival hade vi så bra blandband så vi sket i konserterna. Blandband var den tidens Face Book, man visade vem man var.
Lite pinigt men så sant.

Jag kan inte säga att jag saknar det, men min bror http://www.buttertarordet.blogspot.com/ har kvar skivan en förtjusande vän, o det borde han va glad för. Om han spelar den spelar ingen roll.

Nu kommer Camouflage på CD, o jag ska ha det. Du med. Lyssna på Fiska Stjärnor och Min Amerikan på deras SPÄJS
O glöm inte att floderna är fyllda av öl och ingenting är omöjligt

11 kommentarer:

eskil sa...

Roligt att meddela att byhålan har fått oaser där byhåligheten inte det minsta märks. Helge å har hela tiden bara varit full av skit, men det var kul att kasta ut dragen mot bropelarna och hoppas på gädda. Var det en vi fick?

eskil sa...

Trots att ölet är slut i Helge Å kan man njuta. Just nu är det för oss att hos osten i Lunds hall skaffa ost, små gulliga, från Vilhelmsdals Gårdsmejeri i Tommarp. I norr lär de vara svåra att få tag på, men de här gårdsmejerierna växer som svampar och att använda just deras ostar är klokt, man tittar på priset och tänker, hoppsan, men de har så mycket smak, god sådan, att de blir väldigt dryga. I går smälte jag först lite fint skuren lök, och chile, naturelment, i en blandning av smör och olja och så en slatt grädde, och så smälta den lättsmälta, grönmögel just i går, i såsen, och så god pasta

eskil sa...

Jag googlade på "Gårdsmejerier". Ni har mycket i er närhet, uppenbarligen finns det t o m nåt liknande i Edsbyn

Spiring sa...

Oj, det var många intryck på en gång. Småstadsmentalitet, 80-tal, band man trodde var borglömda... och så Laser Jesus, som jag inte lyssnade på då, men vars LP jag hittade i förrgår på en skivbörs. Ett band jag inte sett nåt om på massor av år, jag köper deras skiva, och så visar det sig att nån i en blogg jag ibland läser nämnt dem två dagar tidigare.

Eftersom jag bodde i Karlskrona en stor del av 80-talet kände jag naturligtvis till dem, eller rättare sagt de band som flera av medlemmarna spelade i då de bodde kvar i stan. Av nån anledning intresserade jag mig aldrig för Laser Jesus då. Simon, basisten, var med i en otrolig massa band innan LJ och det mesta var av hög kvalitet. Minns till exempel Apart, Profan Relik och The Odds. Mazetti, trummisen, var också en profil i Karlskronas musikliv.

Jag har haft de två första Camouflage-albumen på kassett sen mitten av 80-talet, och köpte dem på vinyl förra året. De håller definitivt ännu. Tror faktiskt jag såg dem också, en spelning i Karlskrona. Vad är det som ska komma ut på CD? (Den tredje LPn, La La La, kom på CD redan när det begav sig.)

Konungen sa...

Det är elva eller tolv låtar utvalda av bandet själva som ska va med.
Kul grej o jag hoppas dom kör några spelningar
Laser Jesus såg jag i Hultsfred och jag tyckte dom va magiska

Sen letade jag alltid efter dom när jag var i KArlskrona vilket jag var ganska ofta när jag bytte tåg

Spiring sa...

Om det var bandmedlemmarna du letade efter i Karlskrona lär du inte ha sett dem så många gånger, även om flera av dem kom därifrån var de ett Stockholmsbaserat band.

Själv bodde jag som sagt i Karlskrona, och bytte tåg i Kristianstad. I alla fall 1986-87 då jag låg inne på P2 i Hässleholm. (Fast när jag tänker efter var det inte passagerarna som bytte i Kristianstad, det var loket som kopplades om.)

Genre Hippy var förresten inte heller dumma. Jag är rätt förtjust i mina Popsicleskivor, men så katastrofala som bandet senare tyckte att de varit som GH var de verkligen inte, och första gången jag hörde Popsicle tyckte jag de blivit sämre efter namnbytet. Det enda jag hört med Genre Hippy är dock två demolåtar som Mats Lundgren spelade i ett av sina radioprogram, tror de hette "Spike" och "Junk food". Singeln hörde jag aldrig.

Konungen sa...

Genre Hippy låg väl bakom nåt fusk på bommens spränglista, att dom typ skickade 27917418 röster som på den tiden var i form av vykort?
O blev typ diskade?

På nån av bloggarna här skriver Camouflage om vilka låtar som är med på samlingen och varför

http://www.myspace.com/camouflageswe

Konungen sa...

Fast NÄ, nu när jag läser mer noga ser jag att låtarna inte är en CD utan deras favvisar på spelaren på just späjsen.
ja ja så kan de gå

Spiring sa...

Simon och Mazetti från Laser Jesus är förresten med i bandet Luna Vermont nuförtiden:

http://www.myspace.com/lunavermont

eskil sa...

Lena och jag satt vid Helge å och åt picknick i lördags; i det närmaste oätbar pizza, Snälleröds snapsar och va,rs en öl, och oj vad vackert det var, och det roligaste: så många fina pappor med deras barn, och att få hämta en pinne i vattnet och stolt bära med sig på promenaden

eskil sa...

Sedan åkte vi till Lund och upplevde karnevalen, men först var vi på Botulf och fick det vanliga och vars en liten delikat paj och vår specielle servitör sa: Här är mina speciella gäster, trevligt ställe, du tipsade och numera är det knökafullt av glada människor