Anki o jag snackade Böff i fredags.
Jag lovade o maila mitt eget recept men jag har ente hennes mail hemma så jag blogg det istället
Böffen kräver följande
En st apelsin, av denna skall man riva av ca två tsk skal.
sex sju lökar, en vanlig o resten små
ett gäng morötter
ett kilo fin högrev
champinjoner en sån paket från ica
Bacon ett paket
Vin, en pava eller mer, helst Kleine Zalze, 89 spänn, men allt går bra. Varunummer 2034.
Jag köper detta trots priset och tänker att en bourgogne är ännu dyrare
vitlök ett par klyftor
mjöl, 2 msk
tomatpuré, lagom mkt, typ 3 msk
Gör som följer
Hacka lös vitlök o morot o fräs i smör o oliv olja
samtidigt skär man köttet i småbitar o fräser på det rejält i en annan panna.
dofta mjöl över köttet o rör om
över med allt i lökröran, krydda med rosmarin, salt peppar o lagerblad
häll över vinet o låt koka kanske två timmar
sen steker du bacon o efter det svampen
i med allt o tomatpurén o apelsinet o smålökar
massa fräsk timjan o sen koka en timme till om tid finnes
servera med bröd eller pasta
blir gott, är enkelt, verkar avancerat
den optimala maträtten
För övrigt blir jag aldrig förvånad över Israel, men nu blev jag det
Epigon! men skicklig, låter gott, men tomatpurén skulle jag ersätta med dubbla mängden krossade tomater för att få den friskheten.
SvaraRaderaIsrael? Den onödiga staten som väst uppfann för att få en oljebevakningsbastion har slagit ytterligare en spik i sin kista, och det har Mufordföranden också, för i dag tar Fredrik honom i örat. (Jag vill tillägga att jag genom åren haft många judiska vänner, att skilja mellan judar och staten Israel har kanske aldrig varit så viktigt)