Igår var jag på ICA inte en gång utan två gånger.
Sen lagade jag Stiffado från Filmkokboken, grytan kommer från filmen Zorba. Hävdar författarna. Jag vet inte. Kul koncept med recept från filmer.
Helst vill jag göra oxsvansragu från Fula Skitiga och Elaka, men Linn gillar inte oxsvans och kanske inte heller Scola.
Grytan gör man lite så här. Har en katt i knät o orkar inte hämta boken.
Fräs lagoms tora bitar högrev, ca ett kilo, sakta i mycket olivolja, ta nästan en dl
Pressa två klyftor vitlök i detta under omrörning. Fyra cm kanelstång och väldans lite kryddnejlika. Typ ett krm.
Häll på vatten så det typ täcker. Släng på fyra msk tomatpuré. halv pava vin. Dela vanlig lök i fyra bitar o använd två eller tre lökar. Lagerblad o så låt det koka
Är man vis tar man salt o peppar osså.
Minumum två timmar ska detta koka.
Servera med pasta. Eller ris.
Riktigt gott.
O det luktar så man är lycklig hela tiden.
Sen och under tiden planterade jag om en massa dahlior, brunögon och litta chili o penséer och violer och orlayor.
Dessutom planterade jag aklejor jag fått av svärmor, aklejor och Tagetes.
Doften av gryta rekommenderar jag.
Det låter lite väl mkt Farbror Melker, men man känner att man lever ett bra liv när man går o bara njuter.
Idag har det regnat lite. men bara lite. Snön ligger kvar. Inga tranor, dom har nått Delsbo men det är ju närmare havet så det är ok
Givetvis hade vi ALLA lamporna på igår. det hade dom flesta i Edsbyn. det är bra.
Jag skulle vilja ha receptet på körsbärspajen i Twin Peaks.
SvaraRaderaDen grytan låter väldigt god. Med bärpaj till efterrätt. Yiipiie!
SvaraRaderaDå är ni härmed inbjudna
SvaraRaderadock kan vi inte ordna agent cooper-paj
Du förstod piken fast den var väldigt fin.
SvaraRaderaFast Tommy verkar vägra paj så vi tar vit chokladmousse
SvaraRaderaBär och frukt är för nyttigt för en riktigt karlkarl från Norrland.
SvaraRaderaMen trugar man första gången så brukar det gå bra.